ID410 – VDA 2 PPF (Ürün ve Üretim Süreci Onayı) yenilenmiş sürüm

AMAÇ:VDA 2 “Sevkiyat Kalitesinin Güvence Altına Alınması” Bandının 6. Baskısı Nisan 2020’de yeniden elden geçirilip, otomotiv endüstrisinin ihtiyaçlarına göre güncellenmiştir. Band içerisinde Üretim Süreci ve Ürün Onayı prosedürü açıklanmaktadır. Ürün sahaya sürülmeden önce, seri şartlar altındaki süreçlerin ve ürün uygunluklarının kalite yeterlilikleri dokümanlar, kayıtlar ve numuneler ile ispatlanabilmektedir. Artık sunum seviyeleri olmadığı için, müşteri ve organizasyon arasındaki sorumluluklar mutabakat toplantıları ile belirlenmek zorundadır. Yazılım da önemli bir ürün olup aynı zamanda fonksiyonları da etkilemesi nedeniyle VDA 2 PPF kapsamına alınmıştır. Eğitim esnasında VDA2 standardı detaylıca uygulamaları ile birlikte anlatılacaktır. İspat yönetimi kapsamında PPAP ile VDA2 PPF’in yakınlaşması bu global anlamda ortak bir standarda gitme bağlamından büyük önem arz etmektedir.

 İÇERİK:

PPF kapsamındaki eğitim içeriğimiz PPF sürecine göre 6 adımda anlatılacak olup içerikleri şu şekildedir:

·         Yasal gereklilikler hakkında genel bilgilendirme.

·         Organizasyon içerisindeki ürün ve üretim süreci onaylarının verilmesi.

·         Ürün oluşum süreci dahil PPF Prosedürünün planlanarak mutakabatın  sağlanması.

·         PPF prosedürünün tetikleme matrisi.

·         Ürün veyahut ürünün bir parçası olarak yazılım için PPF prosedürü.

·         Bol bol PPF prosedürü uygulamasına yönelik uygulamalı örnekler.

·         1. gün gün sonu testi.

·         2. gün test.

KATILIMCI PROFİLİ:

Üretim Süreci ve Ürün onayları ile ilgisi olan Kalite, Satın Alma, Geliştirme/Mühendislik, Lojistik, Üretim, Yan Sanayi Yönetimi departmanlarından gelen çalışanlar, otomotiv sektöründe çalışan tüm ilgililer.

HEDEF KİTLE:

IATF 16949:2016 Temel Gereksinimleri ile ilgili iyi seviyede bilgisi olan ve müşteri numune süreci gereksinimleri (tercihan Daimler, VW, BMW vb.) konusunda tecrübeli katılımcılar. VDA Kitapları ile ilgili genel bilgi ve Yeni Parçalar İçin Olgunluk Derecesi Güvence (VDA RGA/ VDA MLA) konularında bilgilerinin olması tavsiye edilmekte.

EĞİTİM SONUNDA ALINACAK BELGE:

Yazılı sınavda başarılı olan katılımcılar, VDA onaylı Başarı Belgesi edinecekler.

 SÜRE: Seminer süresi sınavlarla birlikte 2 gündür. 1. Gün sonunda bir test vasıtası ile bilgi kontrolü ve 2. Gün sonunda bir test daha yapılacaktır.

 Not: Eğitime eksiksiz katılım şartımız vardır.

[/fusion_text]

Bize Ulaşın Hemen Sizi Arayalım

Error: Contact form not found.